Идеи за автоматизация, или от къде да започнем?

И така, вашата система е готова.
Всички модули са добавени на правилните места, кръстени са по подходящ начин, можете да ги контролирате от телефона си, от където си пожелаете.

ЧУДЕСНО! A СЕГА НАКЪДЕ?

В тази секция ви даваме примери за прости, но ефективни автоматизации, които можете да направите с вашата FIbaro система. За повечето графичният интерфейс на Home Center 2 и Home Center Lite е напълно достатъчен. За някои по-специфични се изисква LUA код, който е достъпен само за потребителите на Home Center 2.

Тук не разглеждаме примери за автоматизация с други контролери, като VeraEdge, или NеticHOME. Логиката на работа с тях е сходна, макар да има някои различия в интерфейса.


НАМАЛЯВАНЕ НА МАКСИМАЛНАТА СТОЙНОСТ НА ДИМИРАНЕ НА 80%

Изберете си лампа и я сложете на 100%. Забележете колко е светло. Започнете да намалявате осветеността с по 1% докато забележите че осветлението намалява. При халогенни лампи вероятно няма да забележите разлика чак докато стигнете до около 80%. Този интервал, който е различен за всеки различен вид осветително тяло, се появява благодарение на това, как очите ни възприемат светлината. Въпреки че не забелязваме разлика в осветеността, електромерът забелязва разлика в консумацията на електроенергия. Така че с намаляване на максималното ниво на димиране на 80%, можем да си спестим до 20% от сметката за ток.

КАК ДА ГО ПОСТИГНЕМ?

Списък с необходимото:

1 x Fibaro Dimmer Module за всеки осветителен кръг, който е димируем.

Параметрите

Променете стойността на Параметър 12 (Максимално ниво на димиране) на 80%.

1. Отидете на Devices и намерете димера, който искате да настроите.
2. Натиснете иконата гаечен ключ горе вдясно, за да влезете в характеристиките на устройството.
3. Отидете на Advanced.
4. Слизате надолу докато намерите Параметър 12.
5. Или местите плъзгача докато стигне 80%, или пишете стойността директно в синьото поле.
6. Записвате със Save.
7. Повтаряте процедурата за всеки димер, който искате да настроите.

Някои забележки и допълнителни идеи.

Димерът ще бъде ограничен до максимална сила на светлината до стойността, която сте задали в Параметър 12, но плъзгачът в приложението, което използвате ще показва тази стойност като крайна – 100%. Или казано по друг начин в примера по горе, ако сложите плъзгача на 50% реално лампата ще свети на 40%. (50% от 80%).

Различните типове лампи ще имат различна точка, в която окото ще може да различи промяната в осветеността. T.e. трябва да си поиграете и току виж се оказало, че можете да спестите до 40% от потреблението, ако се окаже че осветеността започва да намалява осезаемо при 60% димиране.

За нас


Адрес:
България, София 1407, бул. “Банат” 19

Контакти

Телефон:
+359 888252576
Е-мейл:
sales@intellihome.bg