Системите "УМЕН ДОМ" базирани на Z-wave протокол


Решенията

Интелихоум партнира и интегрира решенията за домашна автоматизация на следните водещи световни производители:

Fibaro Netic Vera Zipato

Малко общи приказки защо стигнахме до тук (Предизвикателството)

Да започнем от самото начало - с предизвикателствата, на които се натъкнахме, търсейки решение, което да дава следните възможности:

» Автоматизиране на дома или офиса - безжично (прокарването на кабели в готов дом е на практика решение да не се прави автоматизация);
» Възможност за управление на всичко: осветление, отопление, щори, вода, охрана, поливни системи и др.;
» Управление през смартфон/таблет (iPhone/iPad/Android);
» Възможност за връзка и работа със СОТ системи; Възможност за работа като автономна система за охрана (да не се ползват външни изпълнители / охранителни фирми за охраната на дома).

Изискванията

Следните пет предизвикателства станаха и базовите изисквания към решенията предлагани от InteLLiHome :

» Без пробиване и окабеляване.
Тъй като повечето хора са с вече построени и обзаведени жилища, никой не би искал да има пробиване и строителни работи в дома си.

» Ниска цена.
Скъпи решения съществуват на пазара от много години. Все пак нашата цел бе да намерим решение, което е значително по-достъпно за повечето хора и те да могат лесно да си го позволят.

» Съвместимост.
Открихме, че има много стандарти и устройства на пазара. Открихме, че много от тях не говорят помежду си, дори и когато се очаква. Обикновено причината е в производителя, който се опитва да ни “завърже” към неговото решение.

» Интуитивен, Лесен и Интелигентен софтуер за управление
Като напрвихме необходимите проучвания и тестове на какви ли не системи, решението за автоматизация до което достигнахме (или как да направим дома Умен) беше следното:

» Да се използва стандарт за (безжична) комуникация: Z-WAVE
Защото е специално разработен за безжични мрежи за домашна автоматизация - (много) енергоефективен (1mW), mesh-базиран (т.е. много стабилен), с много добро покритие (868,4MHz) и чудесна база от производители. Специално направен, за да работи с Уеб технологии.

Резултата

Тествахме огромно количество продукти на производители от цял свят - като се започне на изток от Китай и Тайван и се завърши със западното крайбрежие на Съединените Щати.

Резултатът е избор на няколко сериозно производители на оборудване с модерно мислене. С тях се свързахме и изградихме контакти и партньорства:

1. Fibaro - Много напредничав производител с непрекъснато нарастваща база от продукти. Компанията влага сериозни усилия в развойната дейност, в дизайна на хардуера и интерфейса. Несъмнено лидер в разработването и предлатгането на Краен продукт на потребителите.
2. Vera - Бившата MiCasaVerde. Производител на контролери с най-голямата в света база от потребители и с най-добрата поддръжка.
3. Zipato - Производител на модулен контролер, които за момента е най-гъвкавия на пазара - поддържа посредством snap-in модули не само Z-wave, но и KNX, Zigbee портоколи, както и модули за работа на батерия и GSM backhaul резервираност.
4. Netichome - Фирма специализирана в поддръжката на устойчиви бюджетни решения, използвайки наложен и доказан на пазара хардуер и софтуер.
5. Vitrum - Производител на луксозни Z-Wave ключове за осветление и контакти със сензорна стъклена повърхност с LED подсветка.
6. Aeon - Производител на периферни модули като детектори за движение, измерватели на електропотребление, активно фолио за затъмнение на прозорци и др..

За нас


Адрес:
България, София 1407, бул. “Банат” 19

Контакти

Телефон:
+359 888252576
Е-мейл:
sales@intellihome.bg