Задачата

inteLLiHome – Управление на дома, Сигурност, Пестене на Енергия

Да започнем от самото начало – с мислите и предизвикателствата, на които се натъкнахме, докато търсехме решение, което да дава следните възможности:

  • автоматизиране на дома или офиса ни – лесно, приятно и удобно;
  • намаляване на месечните ни сметки за отопление, ток, вода и др.;
  • подсигуряване безопастността на дома (или офиса) ни, без уповаване на посредници, външни изпълнители или други трети лица.

chudenka

Следните пет предизвикателства станаха и базовите изисквания към InteLLiHome решението:

  1. Без пробиване и окабеляване. Тъй като повечето хора са с вече построени и обзаведени жилища, никой не би искал да има пробиване и строителни работи в дома си.
  2. Ниска цена. Скъпи решения съществуват на пазара от много години. Все пак нашата цел бе да намерим решение, което е значително по-достъпно за повечето хора и те да могат лесно да си го позволят.
  3. Съвместимост. Открихме, че има много стандарти и устройства на пазара. Открихме, че много от тях не говорят помежду си, дори и когато се очаква. Обикновено причината е в производителя, който се опитва да ни “завърже” към неговото решение.
  4. Отворен стандарт и интерфейс. В днешно време няма решение и продукт, който да може да оцелее, ако е затворен. Затова решихме да направим отворено решение и всеки сам да избира как да го ползва и разширава.
  5. Интуитивен, Лесен и Интелигентен (ISI ®) софтуер за управление, т.е. лесен и интуитивен за ползване потребителски интерфейс.

Така че задачата, която решихме е следната: Да се измисли решение за Автоматизация на дома, което да е напълно безжично, достъпно, базирано на отворени стандарти, и с голяма (и работеща) база от аксесоари, но на първо място – да бъде лесно и интуитивно (ISI ®) за използване.